donderdag 14 april 2016

Ons broodje is gebakken!

Vandaag was het in onze klas net een bakkerij!
We bakten elk ons eigen broodje.

Eerst de bloem afwegen...



















Dan maakten we een kuiltje in de bloem.
Hierin moest de suiker en de gist.
Daarna mocht er lauw water bij!

















   













En dan lekker kliederen!
Eerst was het een plakkerige brij...














Maar al gauw was het een stevig deegbolletje!... 
Dat moesten we nog eventjes doorkneden.






Als laatste gaven we ons broodje nog een persoonlijke touch...



Onze broodjes zijn nu klaar om te rijzen...




En dan de oven in!


Ben benieuwd of ze even lekker waren als ze eruit zagen!

Hier is het recept:
200 g bloem
1 koffielepel suiker
1 koffielepel gist
een snuifje zout
100 ml lauw water

een kuiltje maken in de bloem
daar de suiker en de gist in doen
het zout rondom strooien
het lauwe water in het putje gieten
alles onder elkaar mengen
daarna de deegbal kneden op tafel

20 min laten rijzen op een warme plek
20 min bakken in een voorverwarmde oven op 175°


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten